Hoe belangrijk is de tuin van jouw vakantiewoning voor de verhuur?
19 maart 2021 
2 min. leestijd

Hoe belangrijk is de tuin van jouw vakantiewoning voor de verhuur?

Hoe belangrijk is de tuin van jouw vakantie woning voor de verhuur?
Belangrijk! You never get a second change for a first impression.

Al is jouw recreatiewoning van alle gemakken binnen voorzien, kraakschoon, de bedden super zacht you name it. Maar de tuin.. één bos onkruid. Spinnen raggen aan het houtwerk, rond zwervend vuil, vieze tegels..dan zullen jouw gasten toch even moeten slikken wanneer ze aankomen.
Ook zul je het zeker tegen komen op jouw reviews.
Enn dat laatste wil je natuurlijk niet! Niet goed voor de boekingen van jouw vakantie woning!!

 

waar moet jouw recreatiewoning aan voldoen

Zorg dat de tuin op orde is van jouw vakantiewoning

Pak dus om de zoveel tijd een hoge druk spuit voor de tegels en tuinmeubilair. Haal een bezem langs de raamkozijnen en zorg dat de tuin op orde is.

Tuin op orde..maar hoe doe je dat nu slim. Je bent er tenslotte niet iedere dag?

Op sommige vakantie parken kan je tegen een kleine vergoeding, jouw grasmat laten maaien maar meer dan dat, is vaak niet mogelijk. En zal je zelf aan de slag moeten.
Of jouw mooie recreatie woning staat helemaal niet op een park. Om een tuinman om de zoveel tijd te regelen, is vaak een dure oplossing.
Het beste advies is, een goede basis tuin aan te leggen met zo min mogelijk onderhoud.

Onderhoudsvrije tuin voor jouw vakantiewoning

Klinkt leuk maar bestaat natuurlijk niet echt. Er is altijd wel iets te doen maar makkelijk kunnen we het je wel maken. Je eerste gedachte is misschien, ik betegel de hele boel?
Nee, juist planten zijn heel belangrijk voor weinig onderhoud in de tuin.
Om te beginnen dus..
Beplanting, kies deze zorgvuldig, laat je goed adviseren in een tuincentrum, vraag naar onderhoudsvrije planten, bodembedekkers, noem maar op.
Want ..voor de meeste eigenaren is het géén doen om de zoveel tijd
naar hun vakantie woning af te reizen om groot tuin onderhoud te plegen.

Dan het terras van jouw recreatiewoning

Tegels voor een terras, mocht je daar voor kiezen.. Neem grote tegels in plaats van kleine tegels.
Hoe minder voegen, hoe beter! Leg worteldoek eronder, en zorg dat ze strak op elkaar worden gelegd om zo min mogelijk onkruid er tussen te laten groeien. Om de zoveel tijd met schoonmaak azijn besproeien kan ook helpen.
Gladde tegels worden aanbevolen. Graniet of basalt. Mos krijgt hier géén kans.
Betegel niet de hele tuin dit zou voor wateroverlast kunnen zorgen. Maak alleen leuk terrasje waar de gasten bijvoorbeeld op een leuke picknicktafel en parasol hun ontbijtje kunnen nuttigen.

Steentjes oftewel Grind in de tuin van een vakantiewoning?

Grind gebruiken voor jouw vakantie woning heeft veel voordelen.
Het regenwater wordt goed afgevoerd in de grond. Het is goedkoper dan een betegelde tuin.
En vooral super makkelijk en snel aangelegd. Wel even de bodem weer bedekken met worteldoek en je kan het grind erover heen strooien, klaar is kees! Eventueel nog wat houten borders om het grind in toom te houden en de look strak te houden.
Een absolute aanrader, voor een mooie gestylde tuin van jouw te verhuren vakantie woning of denk aan een gezellig grindpad rondom dat schattige natuurhuisje op de Veluwe.
Vergeet zeker niet om hier een paar mooie foto’s op jouw platforms en /of website te zetten, reken maar dat er meer boekingen door binnen komen.

En ooit gehoord van Mulch?

Mulch, wat een uitvinding. Om jouw recreatie woning tuin zo praktisch mogelijk te maken.
Gebruik een mulchlaag op de aarde. Mulchen betekent bedekken van de bodem door een organisch materiaal. Het materiaal zorgt dat de aarde niet uit droogt, zorgt dat onkruid minder kans krijgt en houdt de grond vruchtbaar. Wat je vaak ziet als mulch laag zijn, verschillende soorten houtsnippers, cacoadoppen maar ook takken of bladeren.

 

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

 

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS