Verhuur jouw woning als je op reis bent en verdien geld tijdens je vakantie!
31 juli 2020 
1 min. leestijd

Verhuur jouw woning als je op reis bent en verdien geld tijdens je vakantie!

Verhuren en slapend rijk worden op vakantie!

Slapend rijk worden, we dromen er allemaal van. Maar er is nog iets beters dan dat: geld verdienen terwijl jij vakantie viert op een zonnig strand en uit je kokosnoot drinkt. Is dat mogelijk? Ja! Want terwijl jij in het buitenland van het leven aan het genieten bent, staat jouw woning meestal leeg. Verhuur je jouw huis vanaf nu aan toeristen, dan levert dat vele voordelen op. We zetten ze in dit blog voor je op een rijtje.

Of je nu twee weken op vakantie bent of een wereldreis maakt, het is rendabel om tijdens je eigen vakantie je woning te verhuren. En het is niet moeilijk. Via boeking platformen als Airbnb.nl of Wimdu.nl en tal van andere platformen bied jij je stadse appartement of huis op het platteland eenvoudig aan bij een grote groep geïnteresseerde toeristen. Terwijl jij afreist naar jouw vakantiebestemming, rinkelt de kassa thuis.

Fulltime of parttime je huis verhuren

De ene persoon heeft veel tijd beschikbaar en kan veel van zijn of haar uren besteden aan het ondernemen en de verhuur van je bed and breakfast. Maar wil en kan jij dat ook? Wil je hier fulltime mee bezig zijn en er je beroep van maken of verhuur je liever alleen je eigen woning als je op vakantie bent of voor je werk een langere tijd weg bent? Deze keuzes bepalen niet alleen hoeveel energie je eraan kwijt bent, maar natuurlijk ook wat je bnb/vakantie verhuur gaat opleveren.

Financiële voordelen van je huis tijdelijk verhuren

Het is duidelijk dat als je je woning verhuurt tijdens je je eigen vakantie, je een deel – of zelfs het hele bedrag – van je vakantie kunt terugverdienen. De vaste lasten als huur of hypotheek lopen natuurlijk het hele jaar door en het is een fijn idee om tijdens je welverdiende vakantie geen ‘dubbele’ kosten te moeten maken.

Bijna gratis (of gratis) op reis, wil wil dat nou niet? Wat kost jouw vakantie en wat levert het verhuren van jouw huis op? Pak het slim aan, en het verschil kan zelfs een extra zakcent voor jou betekenen. Dat kun jij op vakantie vast goed besteden!

eigen huis verhuren tijdens vakantie

Maak van jouw eigen woning een leuk verblijf

Andere voordelen van je huis verhuren tijdens vakantie:

  • Het huis is ‘bewoond’: de kans op inbrekers of andere ongure types in je huis is kleiner
  • Toeristen betalen altijd; dit is bij vaste huurders soms anders
  • Jij kunt een flexibel en vrij leven leiden

Interesse in je huis tijdelijk verhuren?

Download het gratis e-book met alle bnb verhuur do’s-and-dont’s.

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS