Stap voor stap naar jouw droom in Spanje: Laat je Spaanse vakantiewoning taxeren!
08 april 2024 
1 min. leestijd

Stap voor stap naar jouw droom in Spanje: Laat je Spaanse vakantiewoning taxeren!

Droom je van een eigen plekje onder de Spaanse zon? Na al het speurwerk, het bekijken van talloze woningen en het verzamelen van de nodige papieren, sta je op het punt om je droom waar te maken. Maar, voel je toch nog een beetje onzeker over de werkelijke waarde van je toekomstige paradijsje? Geen zorgen, wij hebben de oplossing voor je: de taxatie!

Wat is een taxatie en waarom is het zo belangrijk?

In Spanje, het land van zon, zee en siësta, verloopt de taxatie van jouw toekomstige vakantiewoning net even anders dan je misschien gewend bent. Hier speelt de bank een hoofdrol in het taxatieproces, aangezien zij degenen zijn die de waarde van je woning bepalen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om een hypotheek te nemen. Maar, zelfs als je dit niet van plan bent, biedt een taxatierapport je dat stukje extra zekerheid. Want zeg nou zelf, je wilt toch weten wat je koopt?

Hoe werkt het?

De taxatie wordt uitgevoerd door gespecialiseerde bureaus die experts zijn in hun vak. Zij kennen elke hoek en elke straat van de regio en gebruiken deze kennis om de waarde van jouw woning te bepalen. Hierbij houden ze rekening met de lokale markt, de staat van de woning en vergelijkbare verkopen in de buurt. Het mooie is, deze taxateurs hebben toegang tot data die jij en ik niet zo makkelijk kunnen vinden, zoals kadastergegevens en gemeentelijke waarderingen.

Kosten en geldigheid

Ja, er hangt een prijskaartje aan. De kosten van een taxatie worden vooraf duidelijk gemaakt door de bank en moeten ook vooraf betaald worden. Maar, beschouw dit als een investering in jouw Spaanse droom. Het taxatierapport is zes maanden geldig, wat betekent dat je binnen deze periode je financiering rond moet hebben als je een hypotheek wilt.

Onze gouden tip

Waarom twee keer betalen als het ook in één keer kan? Gebruik het taxatierapport zowel voor je eigen gemoedsrust als voor de hypotheekaanvraag. Zo sla je twee vliegen in één klap! En vergeet niet: geduld is een schone zaak, vooral als het gaat om het kopen van vastgoed in het buitenland. Neem de tijd, doe je huiswerk en voor je het weet geniet je van je eigen stukje Spanje. 🏡✨

Heb je nog vragen of kun je wel wat hulp gebruiken bij het navigeren door de Spaanse vastgoedmarkt? Laat het ons weten, wij staan voor je klaar! Samen maken we jouw Spaanse droom waar.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS