Op vakantie naar de zon door BNB (recreatie) verhuur
17 augustus 2020 
2 min. leestijd

Op vakantie naar de zon door BNB (recreatie) verhuur

Vakantie vieren door jouw eigen woning tijdelijk.. als BNB aan te bieden.  

Kan je het je voorstellen, heerlijk relaxen in de heuvels van Toscane en toch jouw bankrekening zien groeien.

Het is mogelijk! Verhuur jouw huis tijdens de vakantie via platforms als AirbnbBooking.com, noem maar op..ja dat kan ook voor een kortere periode, zelfs al voor een paar weken. 
Op die manier betaal je jouw vakantie, verlaag je de hypotheek lasten, spaar je voor een nieuw bankstel of bestel je ’s avonds tijdens jouw vakantie een flink paar extra cocktails, dit allemaal verdient met jouw bnb verhuuropbrengsten. 
Voordat je jezelf al in het italiaanse zwembad ziet drijven zonder zorgen, wel even op een paar dingetjes letten:

Tip#1) Vraag aan jouw hypotheekverstrekker of bank

Zijn er of staat er in de algemene voorwaarden…

de kleine lettertjes dat je jouw woning mag verhuren als bnb object of dat er toestemming moet worden gevraagd? Zo voorkom je problemen!

Tip#2) Woon je in een appartementencomplex, flat of maisonette.. 

Vraag aan jouw VVE (Vereniging van Huiseigenaren) naar het splitsingsregelement, wordt ook wel splitsingsakte genoemd. Hier in staat of jouw woning verhuurd mag worden aan toeristen, met andere woorden als bnb (recreatie) woning gebruikt mag worden. 
Een vriend woont bijvoorbeeld in Amsterdam Zuid Oost en in zijn appartementen blok is dit helaas niet mogelijk vanwege teveel overlast (verkeerde doelgroep 😉 ! ).

vakantie verhuur-bnb verhuur

Genieten in de zon, lekker je eigen woning in de verhuur # betaald op vakantie

Tip#3) Ben jij goed verzekerd wanneer de woning als BNB wordt verhuurd? 


Hoe is de dekking van jouw opstal, inboedel en aansprakelijkheidsverzekering wanneer toeristen jouw woning als BNB huren. Is de dekking niet hoog genoeg, is het mogelijk jouw verzekering te verhogen. Sommige platforms zoals Airbnb bieden verzekeringen aan die in sommige gevallen tot €1.000.000 schade dekken. Zo zijn er partijen die dit verzekeren, download ons E-book voor meer informatie.

Tip#4) Belastingen

Misschien wel de belangrijkste, blijf vriendjes van de Nederlandse Staat, of te wel regel het goed met de belasting!!!
Wees transparant met jouw bnb verhuur en betaal toeristenbelasting

Tip#5) Jouw woonplaats

Hoe staat het met de gemeente regels in jouw woonplaats. 
Er zijn gemeentes met regels voor vakantie (bnb verhuur) zoals bijvoorbeeld in gemeente Amsterdam, maximaal een aantal weken bnb verhuur mogelijk per jaar.

Tip#6) Woonlasten verlagen

Staat jouw huis al een tijdje te koop en kan je door middel van BnB verhuur, de hypotheeklasten verlagen dan heb je met andere regels te maken en adviseer ik je weer even een telefoontje naar de hypotheekverstrekker te maken.

 

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS