Jouw Droomhuis in Spanje: Hoe Maak Je De Beste Keuze?
19 april 2024 
1 min. leestijd

Jouw Droomhuis in Spanje: Hoe Maak Je De Beste Keuze?

Dromen van een eigen stekje onder de Spaanse zon? Met haar heerlijke klimaat en gastvrije cultuur trekt Spanje velen van ons aan. Maar voordat je je spaargeld in een Spaanse villa of appartement investeert, zijn er een paar belangrijke punten om over na te denken. Ja, het is momenteel crisis, en ja, dat betekent kansen op de woningmarkt, maar ook valkuilen. Hier een handige gids met tips voor iedereen die de sprong waagt.

Kies Jouw Perfecte Regio

Spanje is divers en elke regio heeft zijn charme. Ben je een fan van lange zomers? Dan is het zuiden jouw paradijs. Maar vergeet niet: het zuiden is traditioneler en kent een hogere werkloosheid dan bijvoorbeeld het bruisende Catalunya of de regio rond Madrid. Bedenk ook goed hoe vaak je naar Nederland terug wilt vliegen. Vluchten naar het zuiden kunnen net iets langer en duurder zijn dan naar bijvoorbeeld Barcelona.

En oh, die prachtige eilanden! Canarische of Balearen, klimaat is daar top, maar reken op hogere vliegtickets.

Onderhandelen is een Kunst

In de huidige markt liggen onderhandelingen open. Vergelijk prijzen van soortgelijke woningen en wees niet bang om hard te spelen. Je zit in een kopersmarkt, dus laat zien dat je opties hebt.

Makelaars in Spanje: Een Andere Wereld

In Spanje kan elke makelaar elk huis verkopen. Het is dus niet ongewoon om dezelfde woning bij meerdere agentschappen te zien. Dit kan kansen bieden, maar ook verwarring scheppen. Wees alert.

Pas Op Voor Het Zwarte Geld

Een lagere prijs op de akte om zo minder belasting te betalen klinkt misschien aantrekkelijk, maar pas op. Het kan tegen je werken wanneer je zelf ooit besluit te verkopen. En laten we eerlijk zijn, eerlijk duurt het langst, ook in Spanje.

Woningtype: Levensstijl Keuzes

Of je nu permanent verhuist of een vakantiehuis zoekt, denk na over je levensstijl. Wonen in een toeristische hotspot? Zorg voor een parkeerplaats. Bezoek het gebied ook eens buiten het seizoen, is het dan nog steeds aantrekkelijk? En denk aan de bereikbaarheid vanuit Nederland en de wens voor een logeerkamer.

Nieuwbouw: Extra Voorzichtigheid Geboden

Met nieuwbouwprojecten is het extra opletten. Je wilt niet eindigen met een onaf huis als de projectontwikkelaar failliet gaat. Ons advies? Kies momenteel liever niet voor nieuwbouw of laat iets op maat maken en check de financiële staat van de ontwikkelaar grondig.

Extra Tips Voor Emigranten

  • Een nieuwe taal leren opent deuren, dus duik in het Spaans.
  • Verbind met gelijkgezinden via fora of social media. Hun ervaringen zijn goud waard.
  • Leer het land echt kennen door je te verdiepen in de Spaanse cultuur en geschiedenis.

Een huis kopen in Spanje is een avontuur. Met de juiste voorbereiding en instelling kun je jouw droomhuis vinden zonder nachtmerries. Hasta la vista en misschien tot ziens onder de Spaanse zon!

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS