Investeren in Familiehuizen: Een Sterke Groeitrend in de Tweede Huizenmarkt
20 juli 2023 
1 min. leestijd

Investeren in Familiehuizen: Een Sterke Groeitrend in de Tweede Huizenmarkt

Hoewel ze in verkoopadvertenties soms wat ouderwets "groepsverblijven" worden genoemd, is het overduidelijk dat familiehuizen een sterke opkomst maken in de verkoopmarkt voor tweede huizen. Deze accommodaties, ontworpen om 10 personen of meer te huisvesten, winnen aan populariteit bij families en vriendengroepen die op zoek zijn naar een weekend- of midweekuitje, vaak in een vakantiepark. Wat de consumenten zoeken in een familiehuis is authenticiteit, luxe en privacy. Dit impliceert dat een familiehuis voldoende slaapkamers en badkamers/toiletten moet hebben. Ideaal is een eigen badkamer en toilet bij elke slaapkamer, want zelfs tijdens een gezellig weekend weg met familie of vrienden, is privacy essentieel. In de toekomst zal dit de norm worden voor familie huizen.

De Investeringspotentie van Familiehuizen

Het aanschaffen van een familiehuis kan een solide investering zijn. Vrijwel altijd resulteert dit, na aftrek van alle kosten, in een aantrekkelijk rendement. Of er op de langere termijn nog een extra winst te behalen is in de vorm van een waardestijging, is moeilijker te bepalen. De prijzen voor familiehuizen op de verkoopmarkt zijn, gezien het perspectief van een aantrekkelijk verhuurrendement, vrij hoog. Het is algemeen bekend dat dit deels wordt meegerekend in de prijs. Het beperkte aanbod van familiehuizen op de verkoopmarkt draagt ook bij aan deze prijsvorming.

Slijtage van Inventaris bij Verhuur van Familiehuizen

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de inventaris van een veel verhuurd familiehuis sneller slijt. Helaas is het een feit dat niet elke huurder zorgvuldig omgaat met uw meubilair of flatscreen-tv. Vooral vriendengroepen die een weekendje komen feesten op vakantieparken, kunnen de inboedel flink beschadigen. Dus als u investeert in een familiehuis, houd dan rekening met versnelde slijtage van uw inventaris, wat helaas extra kosten met zich meebrengt.

Aankoop van Familiehuizen voor Eigen Gebruik

Natuurlijk kunt u ook een familiehuis kopen voor uw eigen gebruik. De bovengenoemde zaken zijn dan minder relevant. Een belangrijke tip is wel om een voldoende groot familiehuis te kopen. Mocht er in de toekomst gezinsuitbreiding op komst zijn, dan zou het jammer zijn als er te weinig slaapkamers beschikbaar zijn.

Conclusie

Als u geïnteresseerd bent in een familiehuis, volg dan de recreatieprojecten en bekende makelaars nauwlettend. De mooiste objecten zijn, zoals altijd, het snelst verkocht. Dit geldt bijna altijd voor familiehuizen. Ondanks het beperkte aanbod en de hoge prijzen, zijn er altijd voldoende investeerders met een ruime portemonnee.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS