Investeren in een Vakantiewoning in 2023: Rendement en Langetermijnvoordelen
20 juli 2023 
1 min. leestijd

Investeren in een Vakantiewoning in 2023: Rendement en Langetermijnvoordelen

Met de aanhoudende economische onzekerheden in Nederland die impact hebben op de vastgoedmarkt, wordt het tijd om de markt voor secundaire woningen eens van dichterbij te bekijken. Het centrale vraagstuk? Beoordelen of het in de huidige omstandigheden nog steeds raadzaam is om een tweede woning te kopen op Nederlands grondgebied.

Rendement genereren door je vakantiehuis te verhuren

Duizenden landgenoten, die een tweede huis in eigen land hebben, stellen dit beschikbaar voor verhuur. Sommigen regelen zelf de verhuur van hun vakantiehuis, terwijl anderen ervoor kiezen om de volledige verhuuractiviteiten over te laten aan gespecialiseerde organisaties.

Het verhuren van je tweede woning kan een uitstekende manier zijn om je vaste lasten te dekken, vooral als je ervoor kiest om het een deel van het jaar te verhuren. Voor degenen die besluiten hun vakantiewoning in Nederland het hele jaar door te verhuren, kan er zelfs een aantrekkelijk huurrendement ontstaan. Echter, veel hangt af van factoren zoals het type vakantiewoning, de locatie, en mogelijke betrokkenheid van een vakantiepark of verhuurorganisatie.

Investeren in een tweede huis: de potentie voor winst op de lange termijn

Het aanschaffen van een vakantiewoning om deze binnen een jaar weer te verk open voor winst is een zeldzaam fenomeen in deze tijd. Het aanbod van vakantiewoningen die te koop worden aangeboden is aanzienlijk en er staan nog tal van projecten op de planning om in de komende jaren te worden gerealiseerd.

Het maken van een aanzienlijke winst op korte termijn met hun vakantiewoning is voor weinigen weggelegd. Echter, wanneer we naar de lange termijn kijken, zijn er volop mogelijkheden. Wie een tweede huis in Nederland koopt tegen de juiste prijs, kan een aantrekkelijk rendement behalen, vooral als dit wordt gecombineerd met de inkomsten uit verhuur. Op deze manier kan je hypotheek snel verminderen en kan je tweede woning fungeren als een katalysator voor financieel succes.

Het is duidelijk dat de tweede woningmarkt in 2023 nog steeds potentieel biedt voor slimme investeerders die hun strategie zorgvuldig uitstippelen en geduldig zijn om te wachten op het juiste moment om te kopen en verkopen.


Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!


Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS