Investeren in een Vakantiehuis in Nederland: Duurzame Lange Termijn Belegging en Verhuur Rendement
11 juli 2023 
1 min. leestijd

Investeren in een Vakantiehuis in Nederland: Duurzame Lange Termijn Belegging en Verhuur Rendement

In het huidige economische klimaat, waarin Nederland te kampen heeft met een harde recessie en de woningprijzen onder druk staan, kan het interessant zijn om de markt van tweede huizen nader te bekijken. In deze context, rijst de vraag of het nog wel wijs is om in deze tijden een tweede woning aan te schaffen in Nederland.

Optimaliseer je Inkomsten door je Tweede Woning te Verhuren

Duizenden Nederlanders die een tweede woning in eigen land bezitten, kiezen ervoor deze te verhuren. Soms handelen ze de verhuur van hun vakantiehuis zelf af, maar vaak wordt dit proces uitbesteed aan een verhuurorganisatie. Door je tweede woning een deel van het jaar te verhuren, is het mogelijk om je vaste lasten terug te verdienen.

Als je ervoor kiest om je vakantiehuis in Nederland het hele jaar door te verhuren, kun je zelfs een aantrekkelijk huurrendement behalen. Uiteraard hangt dit ook af van het type vakantiewoning dat je bezit, en nog belangrijker, de locatie en eventuele betrokkenheid van een vakantiepark of verhuurorganisatie.

Koop een Tweede Huis en Verkoop het met Winst: De Realiteit van Rendement

Het concept van een vakantiewoning kopen en deze binnen een jaar weer verkopen met winst is op dit moment niet gebruikelijk. Het aanbod van te koop aangeboden vakantiehuizen is breed en er zijn nog steeds talrijke projecten voor tweede woningen in de pijplijn voor de komende jaren. 

Het is zeldzaam dat mensen op korte termijn een aanzienlijke winst maken op hun vakantiewoning. Echter, de lange termijn biedt volop mogelijkheden. Wie een tweede huis in Nederland koopt tegen de juiste prijs, kan een aantrekkelijk rendement realiseren, vooral als dit gecombineerd wordt met verhuur. Op deze manier kan je hypotheek snel verminderd worden, waardoor je tweede woning als een katalysator kan dienen.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS