Investeren in een Vakantiehuis in de Algarve
05 april 2024 
1 min. leestijd

Investeren in een Vakantiehuis in de Algarve

Portugal, en vooral de prachtige Algarve, is dé plek waar veel Nederlanders van dromen als ze denken aan een tweede woning. Dit stukje paradijs, vaak het 'Californië van Europa' genoemd, biedt niet alleen een strategische locatie nabij de zee, wat perfect is voor allerlei watersporten, maar is ook een droomlocatie voor golfliefhebbers met een eindeloos aanbod aan sportactiviteiten. En laten we de veiligheid niet vergeten; Portugal pronkt met een van de laagste criminaliteitscijfers in Europa. Klinkt goed, toch?


Maar, voordat je je koffers pakt en jezelf al ziet genieten van je eigen stukje Portugese hemel, laten we even kijken naar wat er allemaal bij komt kijken. Ja, we hebben het over de kosten. Maar geen zorgen, we leggen je alles uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Kosten Koper - Wat komt er kijken bij de aankoop?

De zoektocht naar jouw ideale vakantiewoning in Portugal is super spannend, maar houd rekening met extra kosten van zes tot elf procent bovenop de koopprijs. Deze extraatjes zijn voor zaken als overdrachtsbelasting en registratiekosten, wat neerkomt op ongeveer 1,8 procent van de koopsom. Daarnaast praten we ook over notaris- en makelaarskosten, en mogelijk zelfs advocaatkosten voor de juridische bijstand. En als je Portugees net zo goed is als ons Nederlands, is een adviseur geen overbodige luxe.


Nutsvoorzieningen - Aansluiten graag!

Meestal neem je de contracten voor gas, water en elektriciteit over van de vorige eigenaar. Maar, wat als jouw nieuwe casa nog niet is aangesloten? Zorg dat je de kosten en tijd voor de aansluiting checkt en zet alles netjes op papier. Een goede makelaar of advocaat kan je hier ook bij helpen.


Verzekeringskosten - Beter goed verzekerd

In Portugal is het slim om een 'seguro multi-riscos' af te sluiten. Dat is een combinatie van opstal-, inboedel-, en aansprakelijkheidsverzekeringen. Onze tip? Ga voor een verzekering die jouw paradijsje tegen zoveel mogelijk risico’s beschermt. Check wel even goed de voorwaarden, want je wilt niet bij thuiskomst voor een onaangename verrassing staan. Verzekeringen voor vakantiewoningen kunnen duurder zijn dan die voor permanent bewoonde huizen, maar hé, je slaapt wel een stuk rustiger.


Zo, nu ben je helemaal voorbereid op jouw Portugese avontuur. De Algarve wacht op je met open armen en wij kunnen niet wachten om te horen over jouw ervaringen. Pak die droom van een tweede huis met beide handen aan en wie weet zit jij binnenkort wel met je voeten in het zand, te genieten van je eigen stukje paradijs. Let's go!

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS