Hoe zet je jezelf goed in de etalage?

Hoe belangrijk zijn goede fotos? Om jouw BNB (vakantie) woning te verhuren? 

Bij de start van nu één van de grootste verhuur platforms van vakantie woningen. Vroegen de oprichters zich af waarom sommige woningen simpelweg niet werden verhuurd. Ze kwamen er al snel achter. Een belangrijke oorzaak was dat de verhuurders zeer slechte fotos van hun woningen hadden. 
Verschrikkelijke foto’s, daarmee bedoel ik foto’s die een prachtige landelijk gelegen vrijstaande villa.  Eruit konden laten zien als een echte varkensstal. Te bizar gewoon. 

Dus de oprichters van het verhuur platform regelde een professionele fotograaf. Organiseerde een meeting met hun belangrijkste verhuurders. Om de juiste plaatjes van de woningen te schieten.

En hoe denk je dat dit afliep?

De huur omzet verveelvoudigde nog dezelfde dag!!!

Een goede fotograaf gebruiken om jouw verhuur object uit te lichten is goud waard.

Het is bewezen dat verhuur objecten / woningen met de juiste informatieve en mooie foto’s meer worden geboekt. 
Wat weer zorgt voor meer cash in the pocket!!!

Géén budget voor een professionele BNB verhuur fotograaf?

Dat maakt niet uit, bijna iedereen heeft een smartphone.

Een paar tips waar je zeker op moet letten om jouw huis wat je gaat verhuren mooi op de foto te zetten.

 • Clean up your mess!

  bnb verhuur vakantie verhuur mooie foto's maken

  Bnb verhuur en rommelige kamer op de foto kan echt niet

  Klinkt als iets logisch? Maar je wil niet weten wat bnb verhuurders soms op de verschillende platformen zetten. Vieze vaat op de aanrecht of zelfs gedragen kleding op de vloer. Echt vies en suf want het kost jouw gasten en most of all..verdiensten! 

  Dus…Ruim je troep op voordat de foto’s worden gemaakt!!!

  Doe de afwas, boen de vloer. De toiletbril naar beneden en zorg dat de decoratie en accessoires recht hangen of gerangschikt staan in de woning.

  Met andere woorden kijk met de ogen van de gast of het er fris en opgeruimd uit ziet. En als dat niet jouw ding is, vraag je moeder of die buurvrouw waar de lakens altijd buiten hangen om de woning te checken.
  Een opgeruimde verhuur woning lijkt altijd groter op de foto en aantrekkelijker voor de bnb gast!  

 • Open die gordijnen!
  bnb verhuur foto voor platforms

  Gebruik het licht om jouw vakantiewoning op de foto te zetten.

  Daglicht is de BFF van de fotograaf. Dit geeft contrast, kleur en diepte in het plaatje van jouw te verhuren woning. Goede belichting van de ruimtes komen heel professioneel over. En zo kom jij uiteindelijk ook heel ervaren en betrouwbaar over als verhuurder. 
   
  Voorkom nachtfoto’s, liever foto’s overdag en doe al het licht aan, de luxaflex open en maak géén foto’s tegen het licht in. Meeste camera’s richten zich op de lichtbron en maken de rest van de ruimte donker. Dus richt de camera niet op het raam of welke andere lichtbron dan ook.

 • Gebruik de landschap modus op jouw camera!
vakantie verhuur

Mooi en realistisch dat is wat de gasten willen zien bij een bnb woning

Op die manier geef je de foto een breder beeld van jouw BNB woning. Een soort 3 D effect en voilà!! de kamer gaat leven!! 
 
Als je plat op de muur fotografeert komt de kamer vaak kleiner over dan deze werkelijk is. Dat willen de gasten niet die jouw vakantiewoning komen huren.

 • Maak veel foto’s en selecteer de beste! 

Hoe snel en makkelijk is werken met jouw Iphone of ander soort telefoon om foto’s te maken? Het is gratis dus haal daar je voordeel uit! 

Wanneer wij foto’s maken van onze vakantie woningen. Vinden wij het altijd het leukste om bijvoorbeeld de badkamer van veel verschillende richtingen te fotograferen.

Maar juist ook meerdere foto’s van dezelfde richting. Op de laptop selecteren wij  de beste voor de bnb verhuur sites.

 • Wat maakt jouw BNB woning speciaal?

Heb je een prachtig fornuis? Een dakterras midden in de stad?  

Bnb verhuur in de stad

Exclusief terras als i-catcher

 

 

 

 

Een regendouche?
Een fitness in de garage? Een vaatwasser of een luxe wasmachine?  

Of zelfs een konijn in de tuin die verzorgt mag worden door de bnb huurders? Maak hier de mooiste fotos en gebruik ze om jouw woning op de meest aantrekkelijke manier te verhuren!! 

Bnb verhuur

Een leuk huisdier, sommige mensen zijn er dol op!

Een visueel medium zoals het Internet moet je gebruiken! Gasten ontdekken jouw bnb woning door de foto’s. 
Zorg dat je er uit springt, speciaal bent in vergelijking tot de andere bnb woningen. 
 
Een voorbeeld: stel jouw vriend kan geweldig schilderen, hang de kunst op. Vermeld het op de sites en maak jezelf en vakantie woning bijzonder! Je zal verbaasd zijn hoeveel leuke reacties er op volgen van de gasten en wie weet ook een koper voor het schilderij! 
 
Zo kan dit natuurlijk ook jouw Elvis verzameling zijn of het uitzicht van de bnb woning, bijvoorbeeld de koeien in het weiland.

 

 • Over uitzicht gesproken, maak eens een wandeling in de omgeving!

De omgeving van jouw bnb verhuur woning is net zo belangrijk als de woning zelf. Bnb gasten vinden het geweldig om te zien wat er te beleven is in de omgeving. Zoek de highlights op en dat kan ook zijn,  
Waar ga jij op zondag wandelen, fietsen, hardlopen? Maak daar foto´s van dat vinden gasten geweldig. Weilanden met koeien, het strand, de winkels in de buurt, restaurants, musea, lokale kaas boer ..noem maar op! 
Dit werkt, gasten kunnen zo alvast genieten van de omgeving van jouw bnb woning dat geeft ze net dat zetje in de rug om deze ook te boeken.

 

En ja helaas…wel even vroeg opstaan!!!            
 
De beste tijd om een foto te nemen van de omgeving is tijdens het eerste uur na zonsopgang en het laatste uur daglicht van de dag. 
Het liefste natuurlijk wanneer de zon schijnt!  
Bewolkte dagen graag overslaan, komt toch altijd wat negatiever over. 
 
 
Tot slot, mijn ervaring met onze BNB woningen fotograferen.. 
Maak veel mooie foto’s, hoe meer hoe beter! 
Je zult zien dat hoe beter jouw foto’s van de vakantie woning zijn, hoe meer boekingen je zult binnen krijgen.  


Maak veel verschillende foto’s. En vergeet de omgeving niet. Als het je niet lukt om deze zelf te maken, vind een professionele fotograaf die je daar bij kunt helpen. Al is het voor een vergoeding. Met een paar honderd euro, kan ik je verzekeren dat je dat snel terug verdient  jouw verdubbelde bnb verhuur inkomsten!! 

 

Vond je dit waardevol?

Download dan >>>nu ons E-book>>>

Hierin staat alle informatie in die je nodig hebt om direct te kunnen starten. 

Wij delen ook veel informatie op Facebook, Instagram en Youtube, dus meld je aan! 

 

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS