Nieuw! Google is de koning van internet | google travel !
19 juni 2021 
2 min. leestijd

Nieuw! Google is de koning van internet | google travel !

Google Travel doet zijn intrede bij vakantiewoningen

Onlangs las ik een artikel over google travel die ik met jullie moest delen! Dit heeft mij namelijk aan het denken gezet en ik hoop dat ik jullie op dezelfde manier aan het denken kan zetten.

Iedereen kent het wel, google. Je gaat naar de site, je typt een zoekwoord en voilĆ , de resultaten stromen binnen. Je kunt er van alles opzoeken, of je het nou via je laptop of via je mobiel doet, het werk snel en makkelijk. Je kunt er bijvoorbeeld gemakkelijk zoeken naar hotels, autoverhuur of luxe vakantievillaā€™s.

Maar de concurrentie van Airbnb, VRBO of Booking.com is groot en aanwezig. Deze websites poppen vaak als eerste naar boven, wanneer je op zoek bent naar een vakantiewoning.

Zoeken naar reizen op google is niet iets nieuws, maar het is behoorlijk veranderd. In de nasleep van Covid werken beperkingen en PCR-vereisten snel gemarkeerd in zoekfuncties.

En nu is google daarin weer veranderd. Je kunt nu via google travel makkelijk vluchten vinden door je vertrek en eindbestemming in te voeren in de hoofdzoekbalk. Google zal dan verschillende opties presteren.

Google vakantiewoningen

De zoekfunctie van google hotel adds bestaat al jaren. Toeristen kunnen in de zoekfunctie het woord hotel en plaats invoeren en de verschillende opties poppen op. Nu is er een nieuwe functie, Google vakantiewoningen.

Google heeft de zoekfunctie van Google vacation rentals uitgebreid en toegevoegd aan de zoekresultaten van hotels en is klaar om short stay in vakantiewoningen te integreren.

Dit is zeer waarschijnlijk van invloed op de advertentie en commissiekosten van de grote websites. Je kunt nu namelijk gemakkelijk adverteren met jouw vakantiewoning zonder dat men eerste bij de grote verhuursites uitkomen, maar dus direct bij jouw vakantiewoning!

Iedereen gebruikt van google travel, jij ook?

Dus waarom niet gaan adverteren met google travel?

We zijn heel benieuwd naar de resultaten en of uiteindelijk google travel de grote jongens in hun positie kan verslaan. In tegenstelling tot de grote bedrijven biedt Google Travel ook hotels aan, waardoor het zich onderscheidt van de concurrentie.

Vakantiewoningen hebben een veel grotere kans om gezien te worden in de accommodatiewereld. Accommodatievermeldingen worden weergegeven zoals het hotelaanbod nu is. Dat houdt in dat als alles gelijk is, vakantiewoningen een veel beter kans hebben op de markt dan nu.

Wij zijn ervan overtuigd dat Google deze stap niet zou nemen als zij niet zouden denken dat zij de grootste zouden worden.

Er is een groot verschil tussen travel agency ā€™s. De een biedt vooral hotels aan, terwijl websites zoals Airbnb en VRBO echt gericht zijn op vakantiewoningen.

Google Travel wil dit dus in de mix gooien, zodat zowel vakantiewoningen als hotels een eerlijke kans krijgen.

Vakantiewoning verhuurders kunnen profiteren van deze mogelijkheid als zij hun bedrijf willen laten groeien en hun zichtbaarheid willen vergroten.

Deze nieuwe optie biedt niets anders dan voordelen en wij zijn hier dan ook zeer enthousiast over.

Ook voor deze website gelden natuurlijk weer een aantal regels om zo goed mogelijk te kunnen verhuren. Zo moet je ervoor zorgen dat je listings compleet zijn ingevuld. Dat je mooie en duidelijke fotoā€™s hebt. Maar ook dat je vertrouwen creĆ«ert bij je gasten.

Reviews verzamelen voor jouw vakantiewoning

Dit laatste doe je door reviews te verzamelen. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk mensen via deze zoekfunctie laat reserveren en na hun verblijf een review laat schrijven. Zo zorg je voor vertrouwen voor de volgende potentiƫle gast en kom je uiteraard net zoals bij de andere websites hoger in de zoekresultaten.

Wil je hier nou meer over weten? Wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? En ben je net zo enthousiast geworden als wij?
Wij vertellen je er graag meer over in onze gratis online masterclass.

Je kunt je hiervoor inschrijven op onze website: www.bnbverhuurcursus.nl/training

Zien we je snel online?

Groetjes,

Nikki & Priscilla

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiƫle vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creƫren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS