Van kamer verhuren tot je hele woning verhuren, wat zijn de mogelijkheden?
03 augustus 2020 
2 min. leestijd

Van kamer verhuren tot je hele woning verhuren, wat zijn de mogelijkheden?

Van kamer verhuren tot je hele woning verhuren, wat zijn de mogelijkheden?

Heb je besloten om te gaan verhuren en zo meer (financiële) vrijheid voor jezelf of je gezin te creëren? Tof om te horen! Dan kan het grote verhuuravontuur gaan beginnen. Weet je al welke ruimte je gaat verhuren? En ga je daar ook ontbijt bij serveren, of niet? Misschien ga je voor een lange tijd weg of zoek je juist iemand om je huis aan te verhuren tijdens vakantie. Wij bespreken meerdere opties, zodat jij de beste beslissing kunt nemen!

Je huis verhuren: een spannende stap. Misschien ben je al bezig met het vinden van huurders, het inrichten van de verhuurbare ruimte of het regelen van de schoonmaak. Of je hebt zelfs al nagedacht over de sleuteloverdracht. Maar: ho, stop, laten we bij het begin beginnen. Een bed and breakfast openen is leuk en levert veel op, maar het is belangrijk om er eerst goed over na te denken. Want BNB is de naam, maar het hoeft niet zo te heten.

Eén kamer verhuren, meerdere kamers of je hele huis verhuren?

Bedenk vooraf goed wát je wilt aanbieden. Is dat jouw hele huis of appartement? Zijn het enkele kamers of is het één kamer? En als het maar één kamer is, ben je zelf dan ook thuis in de tijd dat je gast(en) er verblijven? Of wil je alleen tijdelijk verhuren: als je zelf op vakantie bent of in het buitenland werkt?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf tijdelijk ergens anders te bivakkeren als je huis, appartement of kamer verhuurd wordt, ook al ben je in eigen land. Heb je samen met je partner twee woonruimtes, dan kunnen jullie wellicht wonen in het ene huis, en het andere verhuren. Of misschien is uitwijken naar een oppashuis of huis van vrienden ook een mogelijkheid.

Bepaal je doelgroep en kies verstandig

Wie is jouw doelgroep voor bnb verhuur

Wil je aan stelletjes verhuren of juist gezinnen in jouw vakantiewoning

Vraag jezelf af wie de doelgroep is voor jouw woning, naar welke ruimte zij op zoek zijn en wat jouw woning als vakantiewoning te bieden heeft.

Een bed and breakfast in een grote stad bijvoorbeeld, trekt eerder stelletjes aan of mensen die alleen reizen. Zij zijn overdag waarschijnlijk veel de deur uit en nemen genoegen met een kleinere ruimte of appartement. Wellicht is het dan rendabeler om je woning ‘op te delen’ in verschillende verhuur objecten en het tegelijkertijd aan te bieden aan meerdere verhuurders. Dan heb je als verhuurder ook het voordeel van een bepaalde mate van sociale controle.

Maar staat jouw huis met tuin buiten de stad en zijn er veel voorzieningen die aansluiten bij bijvoorbeeld gezinsvakanties, dan is het verstandig om het object als geheel aan te bieden. De kans dat jouw doelgroep de ruimte aantrekkelijk vindt om te huren, is dan groter.

Ontdek de andere eerste stappen in het opzetten van een succesvolle bnb verhuur business.

Ja, ik wil het gratis e-book downloaden

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS