Je huis verhuren als BNB: houd vooral rekening met je gasten
03 augustus 2020 
2 min. leestijd

Je huis verhuren als BNB: houd vooral rekening met je gasten

Ontzettend slim wanneer jij je huis of kamer gaat verhuren als bed and breakfast of vakantiewoning. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kunt doen en natuurlijk komen er ook juridische en wettelijke zaken kijken bij het verhuren van je huis. In dit blog geven we je vooral tips die te maken hebben met het ontvangen van je gasten en het hen naar de zin maken. Zo verhuur jij je huis optimaal en zorg je voor de ultieme gastbeleving!

Een goede review of klantscore is niet alleen een beoordeling; het is ook een bepalende factor voor het succes van je volgende verhuur. Wij mensen vinden namelijk niets zo betrouwbaar als de mening van iemand die ons is zojuist is voorgegaan. Leg je je gasten in de watten, dan betaalt zich dit dubbel en dwars terug met nieuwe boekingen. Hierbij hoef je niet aan grote dingen te denken; een opgeruimd huis of een klein gebaar – zoals een verse bos bloemen op tafel of een chocolaatje op het kussen – is vaak genoeg.

Richt het huis dat je verhuurt leuk in

Het is misschien een open deur, maar een leuke inrichting bepaalt direct de sfeer. We kunnen ons allemaal dat ene leuke vakantiehuisje met die gezellige meubels herinneren, maar aan die kale, ongezellige woning denken we niet graag terug. Kleed je woning dus gezellig aan met woontextiel, zet een paar mooie planten neer en hang een kleurrijk schilderij aan de muur. Je zult in de feedback teruglezen dat dit bijdroeg aan de totaalbeleving en het vakantiegevoel van je gasten.

Verhuurgereed maken vakantiewoning

Details in jouw woning voor de verhuur

Neem vragen en zorgen vooraf weg bij huis verhuren

Zet zoveel mogelijk relevante informatie in de advertentie van het huis dat je verhuurt. Zo neem je veel vragen en zorgen vooraf weg én het straalt betrouwbaarheid uit. Zijn er bijvoorbeeld handdoeken en toiletartikelen aanwezig? En moeten gasten zelf voor hun internet voorziening zorgen of is er wifi in huis? Bedenk goed wie je doelgroep is en waar zij behoefte aan hebben. Vraag ook altijd achteraf wat je gasten waardeerden en wat ze hebben gemist. Zo kun jij de service optimaliseren.

Geef een duidelijke instructie over het inchecken. Doe jij de incheck zelf, besteed je het uit aan iemand die in de buurt van het verhuur object woont of kunnen de gasten de sleutel ergens ophalen of in een key-locker met code vinden? Maak duidelijke afspraken met je gasten over de in- en uitcheck tijden en -plaatsen.

Geef tips uit de omgeving

Voor jou is het vanzelfsprekend bij welke bakker je je brood haalt en waar je in het weekend het beste een terrasje kunt pakken. Voor iemand die de omgeving van jouw huis niet kent, en misschien zelfs nog nooit in het land is geweest, is dat lastiger te achterhalen. Laat een map of boekje achter in de woning met alle tips uit de omgeving: van eten en drinken tot aan recreatieve mogelijkheden en van wegenkaarten tot aan informatie over het openbaar vervoer.


Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!


Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS