Recreatiewoning verhuren. Hoe bereken je de juiste prijs?

Recreatiewoning verhuren. Hoe bereken je de juiste prijs?

Tips over prijzen om jouw vakantiewoning goed te verhuren

Hoe bereken je de beste huurprijs voor een vakantiewoning

Wat is nou de nachtprijs van jouw vakantiewoning?

Even nieuwsgierig.., hoeveel boekingen ontving jij vorige week?
Beantwoord jij deze vraag met veel.. Chapeau!! Je doet het super!!
De vraag is, heeft jouw vakantie woning een volledige bezetting ook voor de rest van het jaar?
De vliegtuigmaatschappijen doen het namelijk al heel lang. Ze veranderen constant de prijzen van hun stoelen
met daar in het achterhoofd de bezettingscapaciteit. En ze kijken naar de overige tijd om de stoelen in real-time te verkopen. Zo kan de vliegmaatschappij, de bezetting en inkomsten per stoel in dezelfde tijd optimaliseren. Een logische oplossingā€¦helaas wat lastiger in Corona tijd maar dat is een ander verhaal.
De vraag is, waarom doen wij dit ook niet om onze vakantie woning maximaal te verhuren?

Spelen met de prijzen voor de beste bezetting van jouw vakantiewoning

Veel grotere hotel organisaties maken gebruik van revenu managers & algoritmes om hun bezetting en prijs uit te breiden. Iets wat voor leken vaak niet te bereiken is. Maar heel ingewikkeld is het ook weer niet. Het is voor ons als recreatie woning verhuurder ook mogelijk deze prijs elastiek toe te passen of te wel met de prijzen spelen voor een optimale bezetting van jouw vakantiewoning.

Hoe wordt jouw vakantiewoning verhuurd in Corona tijd?

Nu in Corona tijd, kom je waarschijnlijk tot de ontdekking dat een aantal maanden, meer dan de helft van jouw kalender nog open staat.
Waarom niet jouw prijzen aanpassen? Of maak je je zorgen om het vele werk wat dagelijks prijzen aanpassen voor de verhuur van jouw recreatie woning met zich mee brengt?
Is het niet zo, dat je liever de woning met flinke korting verhuurt, Ā dan een aantal weken leegstand?
Zo wordt de woning niet alleen meer geboekt maar ook regelmatig onderhouden en schoongemaakt.
En wie weet kom je dan toch in ieder geval uit de kosten.

Prijzen verhogen voor de verhuur

Aan de andere kant, straks als ons land weer van het slot gaat, zou je de prijzen over een aantal weken kunnen verhogen, net voor die dag dat jouw huisje weer volledig verhuurd is?
Deze prijzen komen dan ter compensatie van de last-minutes die je jaarlijks hebt weggegeven ofĀ alle boekingen via de prijzige platformen zoals Booking of Airbnb met 15 tot 20% commissie.

Een Channel manager gebruiken voor de recreatiewoningverhuur

Met behulp van een Channel manager is het vaak mogelijk, volgens jouw eigen exacte voorkeuren, de prijzen voor jouw vakantie woning verhuur aan te passen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het vele werk en het dagelijks handmatig updaten van de tarieven.

Wil je hier meer over weten, schrijf je nu gratis in voor onze online training.

>>

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiƫle vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creƫren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS