Onze Zoektocht Naar Een Droomwoning Op Bali: Van Oriëntatie Tot Aankoop

De Zoektocht Naar Dat Ene Stukje Paradijs

Onze zoektocht naar een droomwoning op Bali begon met een open blik. We stonden open voor verschillende opties: een off-plan project, een stuk land of misschien een bestaande woning. Dagelijks doorzochten we lokale websites op nieuw aanbod en inmiddels kenden we elke woning wel van de website. We reden rondjes door de omgevingen die we geschikt vonden, op zoek naar uithangbordjes met telefoonnummers.

De Eerste Stappen

We namen verschillende makelaars in de arm en deelden onze wensen. Al snel merkten we dat het hard ging; we waren niet de enige die een woning zochten op Bali. Zelf nauw contact houden met de makelaar was essentieel. Ik zocht actief mee en stuurde potentiële woningen naar ons contactpersoon om direct een bezichtiging in te plannen. Zo hadden we vaak meerdere bezichtigingen op een dag. Dit was echt nodig om er een gevoel bij te krijgen. Soms waren onze verwachtingen hoog, maar kon het onwijs tegenvallen.


De Uitdagingen

Voor ons is dit huis niet alleen een slimme investering, maar ook een fijne familieplek. Hierdoor gingen er ook kansen aan ons voorbij. Een off-plan project net buiten ons budget, een prachtig stuk land in een geliefde buurt dat net voor onze neus werd weggekaapt. Toch bleven we volhouden.

De Doorbraak

Op een dag begon onze routine weer: makelaarssites vernieuwen en bekijken. We zagen een stuk grond bij ons in de buurt en zijn er direct naartoe gereden om er een gevoel bij te krijgen. Deze plek voelde gelijk goed. We namen contact op met de makelaar, met wie we inmiddels al een goede band hadden opgebouwd. Het stuk land was in eerste instantie groter dan waar we naar op zoek waren, maar de landeigenaar stond open om het op te splitsen. Het ligt in een “nog” rustig gebied, op een heuvel, met straks zeezicht en vlakbij het strand.


De Zones Op Bali

De grond op Bali bestaat uit verschillende kleuren zones:

Green zone: Landbouwgrond, niet geschikt voor woningen

Yellow zone: Residentieel land, geschikt voor eigen bewoning

Red zone: Commercieel land, geschikt voor bedrijven

Pink zone: Toeristisch land, ideaal voor woningen, villa's en toestemming tot verhuur

Orange zone: Commercieel en residentieel, geschikt voor zowel bedrijven als woningen

Ons land valt in de Pink zone, ideaal voor het bouwen van een villa. We kwamen vrij snel tot een deal: we leasen het land voor 26 jaar en zijn de eerste die mogen verlengen voor eventueel weer 26 jaar. Na die periode gaat het land en alles wat erop staat weer terug naar de eigenaar, inclusief de villa!

De Volgende Stap

Onze zoektocht stopt hier niet. De volgende stap is het vinden van een geschikte architect voor het design van onze droomvilla. Veel constructeurs bieden zowel ontwerp als bouw aan, maar wij hebben ervoor gekozen om met een lokale architect te werken. Hoe dit tot stand is gekomen, lees je in de volgende Bali blog.

Kun je niet wachten tot volgende week of heb je vragen? Stuur ons een bericht met BALI en we vertellen je graag meer!